Bemutatkozás

Bemutatkozás

1990-ben az Equilor alapításával egy időben, a Budapesti Értéktőzsde újjászervezésével együtt a hazai tőkepiac új korszaka kezdődött el. Azóta eltelt több, mint 30 év, de a céljaink nem változtak.

Az elmúlt évek során szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése mellett arra törekszünk, hogy ügyfeleink részére gyors és megbízható hozzáférést biztosítsunk a pénz- és tőkepiacok egyre bővülő világához, valamint megalapozott pénzügyi tanácsok és elemzések segítségével támogatást nyújtsunk a nálunk kezelt vagyon gyarapítása érdekében.

A tőkepiacok világa az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, ezért annak érdekében, hogy megfelelő befektetési és banki szolgáltatást tudjunk magán- és vállalati ügyfeleink számára kínálni nemcsak termékszerkezet, hanem technológia tekintetében is folyamatos fejlesztéseket folytatunk. A piaci szabályozás folyamatos szigorodása miatt nagy hangsúlyt fektetünk a stabilitásra és a megbízható, átlátható információszolgáltatásra, amely a felelős befektetési szolgáltatás alapját jelenti.

Törekszünk arra, hogy olyan munkatársakkal dolgozzunk, akik ezeket az elveket teljes mértékben magukénak vallják és mindennapi munkájuk, döntéseik során alapvető értékként kezelik. Kollégáink minden hozzánk forduló ügyfelet a legnagyobb odafigyeléssel, tudásuk legjavát adva, az igényeket alaposan felmérve szolgálnak ki és adnak személyre szabott befektetési iránymutatásokat.

Az elmúlt évek elkötelezett munkájának eredményeképpen az Equilor ügyfélszám, kezelt vagyon és eredményesség tekintetében is folyamatosan növekszik, miközben továbbra is célunk megtartani ügyfeleinkkel a megszokott közvetlen kapcsolatot.

Büszkék vagyunk arra, hogy a budapesti, a prágai és a varsói értéktőzsde teljes jogú tagjaként a teljes közép-kelet-európai régióban jelen vagyunk és az Equilor Corporate Advisory Zrt-vel, valamint az Equilor Alapkezelővel együtt a tőzsdei kereskedéstől a vagyonkezelésen át a vállalati pénzügyekig teljeskörű befektetési és banki szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek.

TÖRTÉNETÜNK

Az Equilor Befektetési Zrt. jogelődjét 1990-ben a bécsi székhelyű Rotter und Co. GmbH Tőzsdeügynökség és a MOL jogelődje, a Minerálimpex Rt. hozta létre 50 millió forint alaptőkével. Még ebben az évben alapítóként vettünk részt a Budapesti Értéktőzsde újjászületésében, amely 1990. június 21-én, 42 év szünet után nyitotta meg újra kapuit. A Rotter und Co. kiválása után 1992-ben a társaság nevét Confides Hungária Brókerházra változtattuk.

A hazai tőkepiac fejlődése mellett, a befektetői igények minél magasabb szintű kielégítése érdekében 1995-ben a társaságunk mind tulajdonosi szerkezetét, mind belső struktúráját illetően jelentős átalakuláson ment át, és a cég neve Equilor Befektetési Rt-re változott. A hazai befektetési piacon eltöltött hosszú időnek köszönhetően cégünk évről-évre egyre meghatározóbb szereplőjévé vált a hazai értékpapír- és devizapiacnak. Konzervatív üzletpolitikánknak köszönhetően ügyfeleink bizalmát az egyre nagyobb piaci verseny ellenére sikerült megőriznünk, egyesítve a befektetési intézménytől elvárt biztonságot a rugalmas ügyfélközpontú szolgáltatásokkal. Az átalakulást követő öt sikeres év után az Equilor Befektetési Rt. 2000-ben beolvasztotta a Dunaferr Rt. befektetési társaságát, a Buda Bróker Rt-t és átvette annak ügyfél és vagyonkezelt állományát. 2005-ben 500 millió, majd 2010-ben 1 milliárd forintra emeltük jegyzett tőkénket, így alakítva ki a jelenlegi nagy tőkeerővel rendelkező és széleskörű szolgáltatásokat nyújtó Equilor Befektetési Zrt-t.

Az Equilor 1997-ben részt vett a Befektető-védelmi Alap létrehozásában, melynek alapítása óta tagja, valamint 2006-ban csatlakozott a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesülethez is.

Szolgáltatásaink regionális kiterjesztése érdekében az Equilor 2011-ben a Varsói Értéktőzsde és a Prágai Értéktőzsde teljes jogú tagjává vált.

2006-ban jött létre a műkincs befektetési tanácsadással és művészeti támogatások szervezésével foglalkozó Equilor Fine Art Kft. és 2013-ban az alapkezeléssel, intézményi és privát vagyonkezeléssel foglalkozó Equilor Alapkezelő Zrt.

2022-ben a Gránit Bank 50 százalék + 1 szavazatnyi részesedést szerzett az Equilor Befektetés Zrt-ben, aminek eredményeként társaságunk a teljes szolgáltatási palettát banki háttérrel, még nagyobb likviditással tudja biztosítani.

ÁTTEKINTÉS

Az Equilor Befektetési Zrt. néhány nap különbséggel a hazai tőkepiac, valamint a Budapesti Értéktőzsde újraalakításával egy időben kezdte meg működését. Professzionális, ügyfélközpontú és személyre szabott, teljes körű befektetési banki szolgáltatást nyújtunk belföldi és külföldi értékpapírokkal, valamint devizákkal kapcsolatban magán és intézményi ügyfeleink számára.

Vállalati üzletágunkkal az elmúlt évtizedekben számos jelentős tőzsdei és tőzsdén kívüli értékpapír kibocsátásban, szindikált finanszírozás megszervezésében, kockázati és magántőke tranzakcióban, valamint vállalatfelvásárlási ügyletben vettünk részt a nemzetközi és hazai gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek oldalán.

Az Equilor csoport által kezelt vagyon 2022 évben meghaladta a 600 milliárd forintot.

Munkatársaink magasan képzett szakemberek, akik sok esetben akár több évtizedes tapasztalattal foglalkoznak személyre szabottan portfólió-, alap- és vagyonkezeléssel, private banking és vállalati pénzügyi tanácsadással.

Az Equilor teljes jogú tagja a budapesti és a varsói értéktőzsdének, munkánkat, tevékenységünket számos díjjal ismerték el. Az Equilor MagyarBrands elismerésben is részesült magyar piacon, hazai háttérrel végzett munkájáért. A Budapesti Értéktőzsde szakmai zsűrijének döntése alapján „Az év befektetési szolgáltatója”, „Az év csapata”, valamint „Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátás szervezője” díjakat is elnyerte már a korábbi években az Equilor.

Bemutatkozás

SZERVEZET

Az Equilor vezetői a hazai pénz- és tőkepiac meghatározó szereplői, akik a stratégiai irányítás mellett részt vesznek a vállalat napi, operatív munkájában is.

Igazgatóság

 • Szécsényi Bálint, elnök
 • Kőrössy Krisztián
 • Barlai Róbert

Felügyelőbizottság

 • Gömböcz András, elnök
 • Siklós Jenő
 • Vas György

VEZETŐ MUNKATÁRSAK

Az Equilor közel nyolcvan munkatársa, befektetési szakembere arra törekszik, hogy kiváló színvonalú, folyamatosan megújuló szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei részére.
Vezetőink nemcsak alapos elméleti ismeretekkel, hanem évtizedes gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek a pénzügyek területén.

 • Szécsényi Bálint

  Szécsényi Bálint

  elnök-vezérigazgató
 • Gereben András

  Gereben András

  az igazgatóság örökös tiszteletbeli elnöke
 • Kőrössy Krisztián

  Kőrössy Krisztián

  ügyvezető igazgató
 • Schuck Tímea

  Schuck Tímea

  pénzügyi igazgató
 • Buró Szilárd

  Buró Szilárd

  pénzügyi innovációs vezető
 • Vavrek Zsolt

  Vavrek Zsolt

  prémium befektetési szolgáltatások és private banking igazgató
 • Horváth Péter

  Horváth Péter

  operációs igazgató
 • Svoób Ágnes

  Svoób Ágnes

  corporate finance üzletág vezető
 • Sipos Zoltán

  Sipos Zoltán

  back office vezető

EREDMÉNYEINK

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Equilor több, mint 30 éves működése alatt a hazai tőkepiac egyik vezető befektetési szolgáltatójává vált.

Munkánk sikerességét alátámasztja, hogy ügyfeleink száma és az általunk kezelt vagyon az évek során folyamatosan növekszik.

Az elmúlt több, mint 30 évben ügyfeleink elismerése mellett számos díjat is elnyertünk. Az Equilor többek között azért kapta meg a Budapesti Értéktőzsde "A tőzsde csapata" díját, mert a független befektetési szolgáltató a Budapesti Értéktőzsde szempontjából számos kiemelkedő tőkepiaci tranzakció szervezője és lebonyolítója volt. Szintén a Budapesti Értéktőzsdétől "Az év tőzsdei hitelpapír kibocsátás szervezője" díjat pedig azért érdemelte ki az Equilor, mert 2011-ben a legaktívabb társaság voltunk ezen a területen.

2015-ben és 2021-ben a Budapesti Értéktőzsde független szakmai zsűrije "Az év befektetési szolgáltatója" díjjal méltatta a cég tevékenységét. Az Equilor többször is MagyarBrands elismerésben részesült a magyar piacon, hazai háttérrel végzett munkájáért.

Eredményeink közé tartoznak a közösségért és a pénzügyi kultúra fejlesztéséért tett erőfeszítéseink is, hiszen az Equilor felelős befektetési szolgáltatóként fontosnak tartja társadalmilag értékes ügyek támogatását. Számos kezdeményezést segítettünk például az egészségügy, az oktatás, a sport és a művészet területén. Többek között támogattuk a Corvinus Pénzügyi Laboratórium kialakítását, az 575 Triatlon Egyesület utánpótlás nevelését vagy a United Way kampányát.

Díjaink

DÍJAINK

 • Az Equilor a Budapesti Értéktőzsdétől a 2010-ben elnyerte az "Év csapata" címet.
 • Az Equilor a Budapesti Értéktőzsdétől a 2011-ben elnyerte az "Év hitelpapír kibocsátója" címet.
 • Kőrössy Krisztián az Equilor Intézményi üzletág vezetője 2012-ben elnyerte a Budapesti Értéktőzsde "Év üzletkötője" díját.
 • Az Equilor 2012-ben elnyerte a "Magyar Brands" és a "Superbrands" címet.
 • 2015-ben és 2021-ben a Budapesti Értéktőzsde "Az év befektetési szolgáltatója" elnevezésű díjjal értékelte a cég tevékenységét.