Vállalati pénzügyi tanácsadás – Equilor
Gyengénlátó barát felület

Általános Corporate Finance szolgáltatások

Equilor Corporate Finance a következő szolgáltatásokat nyújtja:

Pénzügyi modellek és vállalatértékelések elkészítése

Az Equilor vállalati tanácsadás széleskörű értékelési és pénzügyi modellezési gyakorlattal rendelkezik, így ügyfeleinek a legmagasabb szintű független üzletértékelési szolgáltatásokat nyújtja. Szakértőink sikeres stratégiák kialakításával támogatják a döntéshozókat és megtervezik az erőforrások hatékony allokációját a szervezeten belül. Szofisztikált és korszerű modellezési és értékelési módszertanok alkalmazásával pénzügyi modelleket készítünk abból a célból, hogy ügyfeleink képesek legyenek előrejelezni a tőkeallokációs döntéseik eredményeit.

Továbbá részletes, alapos üzletértékelési jelentéseket készítünk a menedzsment számára, biztosítva, hogy a kapott bizalmas információk ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. Ezek a jelentések az eszközök vásárlása és eladása során segítséget nyújtanak.

Értékelési eljárásaink megfelelnek a nemzetközileg elfogadott értékelési módszertanoknak.

  • Diszkontált cash-flow módszer (vagy jövedelem-alapú módszerek)
  • Összehasonlító módszer (vagy piaci összehasonlító módszer)
  • Nettó eszközérték módszer (eszközértékelés)

Az Equilor vállalati tanácsadás értékelési és pénzügyi modelljei a vállalat hosszú távú működésének alapos megismerésén és megértésén nyugszanak, amivel hozzájárulnak a vállalat tevékenységének segítéséhez és nehezebb működési környezetben való működéséhez is.

Cégátvilágítás

A "cégátvilágitás" egy vizsgálati folyamat a társaság felvásárlási, alapítási, átstrukturálási vagy egyéb hasonló tranzakcióra vonatkozóan. Elemezzük az üzleti modellt és a meghatározó üzleti módszereket, megvizsgáljuk a múltbeli, jelenbeli és a közeli jövő üzletmenetének fontosabb tényezőit és meghatározzuk a javasolt tranzakciókból várható hasznokat és kötelezettségeket. Az átvilágítás eredménye képessé teszi a döntéshozókat, hogy jól informáltak legyenek a pénzügyi döntések kapcsán.

A társaság átstruktúrálása

Az átstruktúrálási folyamat legfőbb célja, ösztönzője az igény az üzletérték növelésére a hatékonyság javításával, a likviditás és fizetőképesség biztosításával, az üzleti célok és a piaci trendek egyeztetésével, tőke és források felszabadításával a nem meghatározó üzletágak eladása során, vagy a társaság attraktivitásának növelése a stratégiai befektetők számára. Tapasztalt szakembereink a kívánt cél elérésének érdekében a következőkre koncentrálnak:

  • A társaság eszközportfóliójának ás szervezeti struktúrájának átvizsgálása
  • Ajánlások megfogalmazása, amik összhangban vannak a vezetői információs rendszer optimalizálásával
  • A nemzetközi sztenderdeknek megfelelő menedzsment-eljárások bevezetése
  • Az ügyféltársaság sajátos jellegzetességeinek figyelembevétele
A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ Ok