Tőkepiaci tranzakciók – Equilor
Gyengénlátó barát felület

Tőkepiaci tranzakciók

Egy vállalat tőkepiaci tranzakciója gondos tervezést és pontos végrehajtást követel. Az Equilor Corporate Finance szakértői nemcsak évtizedes tapasztalattal, hanem naprakész szabályozási és piacismeretekkel rendelkeznek nyilvános részvénykibocsátás, vállalati kötvénykibocsátás és egyéb tőkepiaci tranzakciók területén. A professzionális szakmai segítség mellett tanácsadóink segítenek közösen átgondolni a felmerülő szempontokat és mérlegelni a különböző lehetőségeket.

   

Nyilvános részvénykibocsátás

A tőzsdére lépés valamennyi vállalat életében fontos mérföldkövet jelent. A tulajdonosok elhatározása, hogy a vállalat működéséhez szükséges addicionális forrásokat nyilvános formában, kisbefektetők és intézményi befektetők tulajdonosként történő bevonásával biztosítja, kétségtelenül új fejezetet nyit a vállalat életében.

A vállalat részvényeinek tőzsdei jegyzése számos előnnyel jár:

    • nyilvános kibocsátás révén több befektető érhető el, kisebb a befektetői koncentráció
  • a nyilvános megjelenés jelentős marketing és PR értékkel bír
  • a tulajdonosok részesedése likviddé, a későbbiekben könnyebben értékesíthetővé válik
  • a vállalat iránt erősödhet az üzleti bizalom és javulhatnak a banki hitelhez jutás esélyei

A nyilvános részvénykibocsátás komplex és sokrétű szaktudást, kiterjedt befektetői kapcsolatokat igénylő folyamat, aminek professzionális megtervezése és lebonyolítása alapjaiban határozza meg a tranzakció sikerét.

Munkatársaink széles körű hozzáféréssel rendelkeznek hazai és nemzetközi befektetőkhöz egyaránt, ami lehetővé tette, hogy az elmúlt években több vállalat sikeres részvényértékesítésében vegyünk részt.

Nyilvános kötvénykibocsátás

A nyilvános kötvénykibocsátás jellemzően a tőkeszerkezetüket diverzifikálni szándékozó nagyobb vállalatok számára nyújt elérhető alternatívát a banki finanszírozás mellett/helyett. A diverzifikált befektetői kör eredményeként a kötvénytulajdonosok a bankokhoz képest jelentősen alacsonyabb ráhatással rendelkeznek az operatív működésre, miközben a kötvénykibocsátás feltételei (futamidő, fedezet, kibocsátás mérete és időzítése) rugalmasan alakíthatók, igazodva a vállalatok egyedi jellemzőihez.

Szakértői csapatunk készséggel áll ügyfeleink rendelkezésére, legyen szó nyilvános részvény- vagy kötvénykibocsátási tervekről.

Az Equilor Corporate Finance tanácsadói segítenek a kötvények megfelelő típusának (zártkörű és nyilvános kibocsátás) kiválasztásában, mérlegelve az adott vállalat pénzügyi helyzetét, stratégiáját, működésének jellemzőit. Ügyfeleink kérésére meghatározzuk a vállalat céljainak eléréséhez szükséges források mértékét, megbecsüljük a piacról bevonható források maximális mennyiségét. Azonosítjuk a potenciális befektetői réteget, továbbá elkészítjük a tranzakció lebonyolításához szükséges pénzügyi számításokat és dokumentációt. Mindemellett tőkepiacon jártas értékesítési hálózatunkkal támogatjuk a tőkebevonási folyamat sikeres lebonyolítását a kezdetektől az elszámolás lezárásáig.

Az elmúlt években az Equilor Corporate Finance csapata vezető szervezőként vett részt több nyilvános vállalati kötvénykibocsátás sikeres lebonyolításában. Ezzel a teljesítménnyel az Equilor a legaktívabb tranzakciós tanácsadók közé tartozik a magyar vállalati szektorban.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ Ok