• Tájékoztatás a QUAESTOR ügyfelei részére a SAXO Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon kiadásáról

  2016.07.18.

  A QUAESTOR Értékpapír Zrt. "f.a." és az EQUILOR Befektetési Zrt. között létrejött keretmegállapodás alapján a Saxo Bank letétkezelőnél elhelyezett ügyfélvagyon kiadásának eljárásrendje kialakításra került.

  Ezen kiadási folyamatban kizárólag azon ügyfelek érintettek, akiket a QUAESTOR Értékpapír Zrt. "f.a." előzetesen levélben értesített a Saxo Bank A/S letétkezelőnél nyilvántartott eszközeiről.

  A kiadási folyamat adminisztratív lebonyolítására az ügyfelekkel előzetesen egyeztetett időpontban kerül sor, ezzel biztosítva a gördülékeny ügyintézést.

  Az eszközök kiadásához kapcsolódó rendelkezést, azaz az Értékpapír transzfer és átutalási megbízást az ügyfél kizárólag az EQUILOR Zrt.-vel előzetesen egyeztetett időpontban személyesen, ill. meghatalmazottja útján adhatja meg az EQUILOR Zrt. részére.

  Kérjük az érintett ügyfeleket az alábbi részletes tájékoztató, ill. Értékpapír transzfer és átutalási megbízás áttanulmányozására.

  A kiadási folyamattal kapcsolatban kérjük, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. és EQUILOR Zrt. honlapját, tájékoztatóit.

  Hirdetmény a SAXO Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon kiadásának menetéről

  Értékpapír transzfer és átutalási megbízás 

  Meghatalmazás természetes személyek részére

  Meghatalmazás jogi személyek részére

   

 • Fontos tájékoztatás letéti követelmények változása- BREXIT

  2016.06.21.

  2016. június 23-án Nagy-Britannia lakossága népszavazáson dönti el, hogy az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e. A szavazás kiemelkedő gazdasági és politikai bizonytalanságot hordoz magában. Minden eszközosztályban, különösképp az angol fontban denominált eszközök esetén, a volatilitás erőteljes növekedése várható.

  Az esemény hatására esetlegesen kialakuló szélsőséges piaci körülményekre való tekintettel felhívjuk figyelmet, hogy az extrém piaci események negatív hatására a széles körben alkalmazott, piaci szereplők által elfogadott elemzési módszerek, kereskedési, kockázatkezelési stratégiák, rendszerek, mechanizmusok nem a megszokott módon teljesíthetnek, és a következetes, konzervatív kockázatkezelési megoldások ellenére jelentős mértékű veszteség alakulhat ki egyes pozíciókon.

  Extrém piaci mozgások eredményeképpen a likviditás átmeneti, ám jelentős visszaesésével kell számolni. Ilyen alacsony likviditási környezetben az árfolyamok hektikus, jelentős és hirtelen elmozdulásaival szembesülhetünk, amely a megbízások (ide értve a stop-loss megbízásokat is) teljesülését bizonytalanná teheti, illetve a várakozásokhoz képest szignifikánsan kedvezőtlenebb üzletkötési feltételeket eredményezhet.

  A felelős befektetői magatartás fenntartása és a befektetett tőke védelme érdekében kifejezetten ajánlott a jelentősen megnövekedő kockázatok ellenére az érintett eszközosztály(ok)ban nyitott pozícióval rendelkező, és azokat nem záró befektetők számára, annak vizsgálata, hogy a rendelkezésre álló óvadék megfelelő biztosítékot nyújt-e a szélsőséges árfolyam elmozdulással szemben is az adott végrehajtási helyszínen, illetve annak vizsgálata, hogy a teljesülés bizonytalansága ellenére minden egyes pozícióhoz megfelelő stop szintet került-e beállításra.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a rossz irányú elmozdulás esetén (gap risk) a stop megbízások használata nem garantálja a veszteséges nyitott pozíciók stop-loss árfolyamon történő zárását. A stop megbízások elhelyezése mellett az esetleges rossz irányú árfolyam elmozdulások által elszenvedhető veszteség mértéke szempontjából kiemelt fontossággal bír a nyitott pozíció mérete is.

  Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy egyes végrehajtási helyszíneink megtagadhatják az adott eszközosztályban új pozíció nyitására vonatkozó megbízás befogadását. Tekintettel a fentiekre nem javasolt az érintett eszközosztályokban (különösen az angol fontra vonatkozó, illetve abban denominált eszközök) vonatkozásában új pozíció nyitását.

  A prudens kockázatkezelési gyakorlat megvalósítása érdekében - az Equilor Direct rendszeren keresztül korábban kommunikált letéti követelmény emelések mellett - a következő deviza párokra szóló forward megállapodások tekintetében a letéti követelmények 2016.06.22. napjától az alábbiak szerint változnak.

  Devizapár Futamidő Letéti követelmény
  CADJPY 0-95 nap 5%
  96-370 nap 8%
  EURCAD

  0-95 nap 4%
  96-370 nap 6%

  A fenti tájékoztatóval vagy a Brexittel kapcsolatban felmerülő esetleges további kérdések esetén munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre, ill. ezúton is felhívjuk figyelmét honlapunkon található, az egyes befektetési ügyletek, pénzügyi eszközök, tőkeáttételes pozíciók jellemzőiről, kockázatairól szóló tájékoztató anyagokra, amelyek elérhetők a http://www.equilor.hu/mifid/ címen.

 • Tájékoztató 2016. évi ügyfélforgalmi és kereskedési rendről

  2016.03.01.

  Az EQUILOR Befektetési Zrt. ezúton kívánja tájékoztatni Tisztelt Ügyfeleit a 2016. évi, az egyes ünnepek és a munkaszüneti napok körüli, a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó munkarend következtében kialakított ügyfélforgalmi és kereskedési rendről. Részletes információk az alábbi linken érhetők el:

  Egyes ünnepek és munkaszüneti napok 

   

 • Tájékoztató az egyes Access befektetési alapok likvid és illikvid sorozatairól

  2016.02.15.

  Az EQUILOR Zrt. alábbiak szerint tájékoztatja érintett ügyfeleit az ACCESS Befektetési Alapkezelő Zrt. által kibocsátott, egyes befektetési alapjainak portfóliójában található likvid és illikvid eszközök elkülönítéséről.

  Access Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatója 

   

 • Tájékoztató az EQUILOR Végrehajtási politikájának módosításáról

  2015.12.17.

  Az EQUILOR Befektetési Zrt. ezúton kívánja tájékoztatni Tisztelt Ügyfeleit Üzletszabályzatának mellékletét képező Végrehajtási politikájának 2016. január 01. napjától hatálybalépő módosításáról.Amennyiben az Ügyfél a módosított végrehajtási politikát, mint az Üzletszabályzat mellékletét akár részben, akár teljes egészében nem fogadja el, úgy az Ügyfél jogosult az EQUILOR-nál fennálló valamennyi szerződését, a módosított végrehajtási politika hatályba lépését megelőző banki napra, írásban felmondani, az Üzletszabályzat 1. A szabályzat hatálya pontjában foglaltak szerint.A módosított végrehajtási politika tájékoztatója az alábbi linken érhető el:

  Tájékoztató az EQUILOR Befektetési Zrt. Végrehajtási Politikájáról


 • Kamatozó Kincstárjegy az EQUILOR-nál

  2014.06.16.

  Az EQUILOR Zrt. alforgalmazóként 2014. június 16-tól részt vesz a Magyar Állam által kibocsátott Kamatozó Kincstárjegy forgalmazásában. Az értékpapírral kapcsolatos ügyletekkel kapcsolatos tájékoztató alábbi linken érhető el:

  Tájékoztató Kamatozó Kincstárjegyre vonatkozó ügyletekről


 • Európai Piaci Infrastruktúra Rendelettel (EMIR) kapcsolatos tájékoztatás

  2014.01.16

  Az EQUILOR ezúton tájékoztatja tisztelt jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezeti formában működő ügyfeleit a 648/2012/EU Rendelet (EMIR) által meghatározott, az EU-ban székhellyel rendelkező származékos ügyleteket bonyolító vállalkozásokat érintő különböző kötelezettségekről.

  A tájékoztatók a jogszabályi megfelelés szempontjából fontos információkat tartalmaz, ezért kérjük, figyelmesen olvassa el és a rövid határidőkre tekintettel lehetőség szerint minél hamarabb tegye meg a szükséges intézkedéseket, így pl. LEGAL ENTITY IDENTIFIER igénylését, kapcsolódó megállapodások aláírását.

  Az EQUILOR LEI kódja: 529900T1LKV7RHL9PV68 További információkért kérjük, hogy forduljon üzletkötőjéhez.

PRÉMIUM PIACI INFORMÁCIÓK

Napiindító friss piaci információk, prémium minőségben.Próbálja ki 20 napig dímentesen!   

feliratkozom

Tartós befektetési számla

Nyisson TBSZ számlát és takarítsa meg adójának 100%-át! 5 éves időszakot követően nyereségének teljes adóját megspórolhatja.

Részletek

ne maradjon le a legfrissebb HírekrŐl

Tartsa rajta a szemét a világ és Magyarországgazdasági történésein! Az Equilor kiválogatja Önnek a legfontosabbhíreket.

feliratkozom

minden egy helyen, minden egy kézben !

5/24 órás kereskedés több, mint 160 devizapár több, mint 30.000 részvény Árupiaci termékek, Indexek, kötvények

Részletek

Kérdezzen, segítünk!

Tapasztalt kollégáink Önnek is segítenek megválaszolni befektetéssel kapcsolatos kérdéseit!

+36 1 430 3980